Hemkliniken erbjuder sjukvårdstjänster i ditt hem

 

Hemkliniken hjälper i vardagen

Hemkliniken vill underlätta din vardag med att lätt och snabbt erbjuda sjukvård hemma hos dej - vid behov redan samma dag.

Hemkliniken erbjuder hemvård, hemsjukvård och läkare på distans. Vi kan hjälpa med vardagliga sysslor som till exempel hygien, mediciner, klädsel eller ärenden. Du kan förnya recept eller få sjukintyg via Hemkliniken.

Vi är ett familjeföretag som erbjuder högklassig sjukvård i Vasa och Korsholm - både på svenska och finska.

 

Tjänster

Hemsjukvård

Hemsjukvård gör liknande tjänster som du annars kunde få på en hälsocentral. Våra sjukskötare kan utföra öronspolning, kontrollera öron vid eventuell infektion. Vi tar hand om sår och tar bort stygn. Vi mäter blodtryck och följer upp resultaten. Vi kan ta blodprov som vi för till laboratoriet och vi tar kontakt med patienten angående resultaten. Vid behov så tar vi även kontakt med läkare.

Hemvård

Hemvård kan hjälpa kunden med måltider, klädvård och personlig hygien. Hemklinikens hemvård hjälper till med medicinutdelning och apoteksärenden, sällskap och samtal. Hemklinikens hemvård stöder och hjälper till med dagliga aktiviteter och utgår alltid från kundens individuella behov och förutsättningar.

Läkare på distans

Våra sjukskötare tar kontakt med läkare och patienten får själv diskutera med läkare  t.ex om medicinering och hälsotillstånd. Sjukskötare är närvarande under samtalet och hjälper till vid frågor. Hemkliniken hjälper med vidare åtgärder och du får sjukintyg via oss.

Barnfamiljer

Vi erbjuder hjälp för barnfamiljer. De kan vara tungt att åka hemifrån med ett sjukt barn. Våra sjukskötare kan ta snabb prover (crp), kolla barnens öron, och ge vård beskrivningar. Vid behov tar vi kontakt med läkare, som ser via videomottagning t.ex. barnens öron, och kan bedöma behovet av antibiotika eller smärtlindrande mediciner. Vi skriver sjukintyg i samband med hembesöket.

Hemkliniken erbjuder tjänster åt servicesedelkunder i Vasa.

 

Prislista

Sjukskötare, 30 min
Kontakt med läkare på distans, 15 min

30 €

55 €

Snabbmätningar

Infektionsvärde

Hemoglobin

Blodsocker    

15 €

10 €

5 €

Hemvård och avbytare av närståendevårdare, 60 min

Vardagar 

Kväll (mån–fre 17–21) 

Lördagar (till klo 18)

Lör 18 - Sön 21

38 €

42 €

42 €

65 €

För över 5 km resor 0,43 € per km. Gäller inte servicesedelkunder. 

Personal

Vi är tre delägare på Vasa Hemkliniken. Vi är alla erfarna sjukskötare som vill erbjuda högklassig hemsjukvård och hemvård i vårt område. Vi har 26 års erfarenhet inom vård branschen. Vi är alla småbarnsföräldrar, så vi jobbar gärna med barn. Vi är ett litet familjeföretag som vi grundat år 2019. Katja och Jenna är systrar och Jenna och Sospeter är makar. 

Katja Hansen

sjukskötare, vd

Katja utexaminerades till sjukskötare 2017. Under studietiden jobbade Katja på seniorboende i Vasa. Hon har även jobbat på akuten vid VCS, på mottagningscentralen samt på hälsocentralen. Katja är tvåspråkig och talar engelska flytande. 

Jenna Kimani

sjukskötare

Jenna utexaminerades till sjukskötare 2007. Hon har jobbat på operationssal som anestesi skötare, i Norge på neurologisk avdelning, på akuten i Vasa och i åldringshem både på Åland och i Vasa. Jenna är tvåspråkig och talar engelska utmärkt. 

Sospeter Kimani

sjukskötare

Sospeter utexaminerades till sjukskötare 2008. Han har jobbat dom senaste 11 åren på intensiven, gynekologiska avdelningen, kirurgisk avdeling och på akuten i Vasa de senaste åren. Sospeters modersmål är engelska och swahili, men har utfört de båda inhemska språkens språkprov. 

 

Kontakt

Vill du veta mera om Hemkliniken? Ta kontakt via telefon, email eller via blanketten brevid. Vi vill veta hur vi kan hjälpa dej i vardagen.

Vasa Hemkliniken

  • Kotiklinikka Facebook
  • Kotiklinikka Instagram
Tjänster som intresserar dej
 
Kotiklinikka_logo_SE_RGB.png